Flotte enteprenører innenfor motorsport

Det finnes en rekke entreprenører innenfor motorsport og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av dem.

Karl Benz

Dette er er mann som virkelig hadde sansen for å finne opp nye ting. Han var fra Tyskland og jobbet med de samme type tingene som Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach, men han var akkurat litt smartere, fordi han tok patent på motoren. Dette var altså en stempelmotor. Utrolige Karl Benz historie går absolutt inn i historien, fordi han regnes som faren til bensinbilen. Han var en driftig kar som absolutt hadde sansen for fart og spenning.

Gottlieb Daimler

Dette er også en tysker som jobbet som ingeniør. Han konstruerte en av verdens første biler. I 1890 startet han opp fabrikken Daimkler Motoren Geshellschaft som ble drevet i lang tid framover. Han var en del av entreprenørskapet som utviklet seg til en konkurranse sammen med Karl Benz og Wilhelm Maybach. Dette er en spennende historie som det absolutt er verdt å sette seg inn i.

Wilhelm Maybach

Han jobbet faktisk sammen med Gottlieb Daimler. Målet deres var å bygge en forbrenningsmotor, men de var ambisiøse. De ville at motoren skulle fungere både på land, vann og i luften. Det som er spennende er at Maybach og Daimler sine motorer faktisk ble brukt i verdens første motorsykkel og motorbåt.

Dette grunnleggende arbeidet som disse tre folkene gjorde, gjorde at vi i dag har motorsport. Hvis ikke de hadde funnet opp motoren som vi kjenner den i dag hadde verden sett ganske annerledes ut (det finnes nok noen som hadde ville funnet opp motoren uansett, men dere skjønner poenget).

Har du hørt om disse karene før? Hvis ikke anbefaler vi at du leser litt mer om dem og setter deg inn i dem. Du kan jo lære masse når du gjør det!