Hva er egentlig roadracing?

Det finnes en rekke typer motorsport der ute, men i denne artikkelen skal vi fokusere på roadracing.

Hva er roadracing?

Dette er en sport som er kjent for sin høye fart og sin intense hastighet. Svingene er spesielt godt kjent, fordi de er krappe og man har også en rekke verdenskjente førere som alltid prøver å ligge i tet. Man kjører på motorsykkel i roadracing. Man kjører også på en asfaltbane.

Hvordan funker roadracing?

Som med de aller fleste motorsporter så handler det om å komme først i mål etter et visst antall runder. Det finnes ulike typer konkorranser der MotoGP er den mest kjente.

Hvor kan jeg kjøre roadracing?

For at du skal kunne kjøre roadracing på en bane så må den bli godkjent for det. Det er veldig strenge krav for å oppfylle dette, så i Norge finnes det bare tre godkjent roadracingbaner. Dette er Vålerbanen på Braskereidfoss i Hedmark, deretter har vi Rudskogen ved Rakkestad i Østfold. Vi har også en roadracingbane i Nordland, nærmere bestemt Arctic Circle Raceway i Storforsei. Det er stedene i Norge du kan kjøre roadracing, men det finnes også en rekke baner i utlandet. Det finnes også steder du kan prøve deg på Road Racing Motocross også.

Varianter av roadracing

Det finnes faktisk en rekke ulike varianter av roadracing, de pleier å variere i henhold til hva slags kjøretøy som blir brukt. Man har for eksempel classic roadracing der det er gamle motorsykler som blir brukt. Dette er ikke like intenst og fartsfylt som moderne roadracing, men det er fortsatt mange som liker å se på det.

Har du noen gang sett på roadracing? Hva synes du om det? Det er en spennende og intens sport som blir større og større for hvert år som går i Norge og i resten av verden.